Formule 1-team Alpha Tauri is voorbereid op coronavirus

Formule 1-team Alpha Tauri is voorbereid op coronavirus ANP

Het Formule 1-team van Alpha Tauri wil overal op voorbereid zijn. Teambaas Franz Tost houdt daarom een reservegroep achter de hand voor het geval één van zijn monteurs besmet raakt met het coronavirus. "We zullen dan het hele groepje waartoe hij behoort in quarantaine moeten zetten", zegt Tost. "We houden daarom een reserveploeg achter de hand, die dan gelijk naar het circuit kan komen als vervanging."

De organisatie van de Formule 1 werkt aan een nieuwe kalender voor 2020. Vanwege de coronacrisis is er nog geen enkele race gereden. Het seizoen zou eigenlijk begin maart starten in Australië, maar vlak voor de eerste training werd de race afgelast nadat enkele teamleden van McLaren positief hadden getest op het coronavirus.

Alpha Tauri geldt als het opleidingsteam van Red Bull, de renstal van Max Verstappen. Het team van Tost is gevestigd in de Italiaanse plaats Faenza. "We zorgen nu dat we voor iedere monteur en mecanicien een vervanger achter de hand hebben, zodat we altijd een team kunnen afvaardigen naar de grands prix", aldus Tost. De twee coureurs van de renstal hebben beiden een eigen groep monteurs.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu