Fortuna Sittard blijft bestaan

Fortuna Sittard blijft bestaan ANP

Fortuna Sittard hoeft even niet meer te vrezen voor het voortbestaan. De licentiecommissie van de KNVB heeft een traject om de proflicentie van de Limburgse voetbalclub in te trekken gestaakt. Fortuna wist de 900.000 euro die nodig waren om het seizoen uit te spelen vorige week al bij elkaar te halen en de aangeleverde informatie was voor de licentiecommissie overtuigend genoeg.

Omdat de gegevens te laat waren aangeleverd, krijgt Fortuna wel een boete van de licentiecommissie. Die bedraagt 30.000 euro.

Fortuna is ,,bijzonder blij'' met het besluit, maar weet dat de toekomst na het huidige seizoen nog niet is veiliggesteld. Zo zijn de prognoses voor de komende seizoenen nog niet goedgekeurd door de licentiecommissie. De commissie maakt zich namelijk ,,uiterst zorgen over de toekomstige financiële situatie en de continuïteit'' van de club. De KNVB meldt dan ook dat er extra aandachtspunten zijn die Fortuna in een nieuw plan van aanpak moet behandelen.

,,Op de korte termijn zullen we de juridische structuur eenvoudiger en transparanter maken'', kondigt Fortuna-adviseur Paul van der Kraan aan. Ook moet er met de crediteuren worden gesproken en worden gereorganiseerd om de kosten te verlagen. ,,Dat wordt een pittig karwei'', beseft Van der Kraan, ,,maar het gaat ons lukken als iedereen de schouders eronder zet.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu