Fortuna zoekt op valreep nog een ton

Fortuna zoekt op valreep nog een ton ANP

Fortuna Sittard heeft nog 100.000 euro nodig om in ieder geval dit seizoen te kunnen overleven. Dat zei directeur Joppe Sangen van de noodlijdende club uit Limburg maandag op Radio 1. ,,Het wordt een kneiterspannende dag'', aldus Sangen.

Fortuna heeft de afgelopen weken alles in het werk gesteld om een gat in de begroting van 900.000 euro te dichten. Dinsdag moet de club uit de Jupiler League de KNVB overtuigen dat het geld binnen is. Anders dreigt de voetbalbond de licentie in te trekken.

,,Aan het einde van de dag zullen we weten of er genoeg binnen is. Er is tussen 750.000 en 800.000 euro opgehaald, dus we hebben nog ruim een ton nodig. We hopen dat het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek zijn verantwoordelijkheid neemt en ervoor zorgt dat Fortuna niet verdwijnt'', aldus de directeur.

Geldnood

Fortuna, dat in 1968 ontstond uit een fusie tussen Fortuna '54 en Sittardia, raakte eerder deze maand in acute geldnood. De club, momenteel zestiende in de eerste divisie, kon een deel van de salarissen niet uitbetalen. De licentiecommissie van de KNVB beboette Fortuna omdat de accountant geen goedkeuring wilde geven aan de jaarstukken.

Om geld op te halen is de club onder meer aandelen gaan uitgeven en zijn er gesprekken gevoerd met huidige en potentiële geldschieters. Clubcoryfee Kevin Hofland riep alle fans van Fortuna op een steentje bij te dragen. Directeur Sangen: ,,De club hoort dinsdag van de KNVB of het genoeg is, of dat ze toch de stekker eruit halen. Zelf ben ik van mening dat Fortuna bestaansrecht heeft. Er zijn momenteel geen centen, maar het is wel een club met een rijke historie.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu