France Football nomineert Arjen Robben voor beste voetbalteam ooit (en stem hier)

Arjen Robben tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tussen FC Groningen en Arminia Bielefeld in het Hitachi Capital Mobility stadion. Foto: ANP/ Cor Lasker

Tijdschrift France Football stelt het beste elftal ooit samen met spelers uit de hele wereld. Vier Nederlanders zijn genomineerd voor een plekje in de aanval van dat team, onder wie Arjen Robben.

De Bedumer is zelfs de enige genomineerde Nederlandse voetballer die nog actief is. De anderen zijn namelijk Johan Cruijf, Dennis Bergkamp en Marco van Basten, toch niet de minsten. Ook voor de rechtsbuitenpositie waar Robben voor in aanmerking komt, is hij samen met Messi de enige genomineerde die nog actief is. En dat gewoon bij de FC in plaats van de Europese top.

De 36-jarige Robben heeft op zijn positie verder concurrentie van ondere andere Luis Figo, Samuel Eto’o, George Best, Garrincha en David Beckham.

Enige actieve Nederlander

In totaal komen twaalf Nederlanders in aanmerking voor een plekje in het beste elftal allertijden. Het gaat om Edwin van der Sar, Wim Suurbier, Ronald Koeman, Ruud Krol, Johan Neeskens, Frank Rijkaard, Clarence Seedorf, Ruud Gullit en dus Cruijff, Van Basten, Bergkamp en Robben dus. En ook in dit rijtje is hij weer de enige die nog voetbalt.

Stemmen

De verkiezing van het beste elftal ooit is een alternatief voor de Gouden Bal-verkiezing, die het Franse tijdschrift normaal gesproken organiseert. Door de coronacrisis kan namelijk geen representatief beeld van de beste voetballers van 2020 worden geschetst. Daarom dit jaar geen Gouden Bal, maar het beste elftal aller tijden.

Het beste elftal aller tijden wordt in december onthuld. In totaal gaan 170 journalisten bepalen welke spelers in het elftal komen. Fans kunnen ook stemmen op de site van France Football. Stem hier .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu