Frank Wormuth vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van FC Groningen

Frank Wormuth. Foto: ANP/Pieter Stam de Jonge

De opvolger van Danny Buijs als trainer van FC Groningen is bekend. Vanaf begin van het seizoen 2022/2023 neemt Frank Wortmuth het stokje van hem over.

Dat maakt de club woensdag bekend op Twitter. Dat Danny Buijs de club na dit seizoen ging verlaten was al een tijdje bekend. Nu is dus duidelijk wie hem opvolgt. Frank Wormuth tekent een contract voor 3 jaar.

De in Berlijn geboren oefenmeester is nu nog hoofdtrainer van Heracles Almelo, waar hij aan zijn vierde seizoen bezig is. Dat FC Groningen bij Wormuth uitkomt, is geen verrassing.De technisch directeur van Groningen, Mark-Jan Fledderus, haalde Wormuth in 2018 naar Heracles. ,,Het is geen geheim dat ik Frank een interessante trainer vind,” Fledderus. ,,Niet voor niets heb ik hem vier jaar geleden aangesteld bij Heracles. Ik heb in mijn periode als technisch manager in Almelo uitstekend met hem kunnen samenwerken.”

Seizoen afmaken

Fledderus zegt na dit seizoen bij de presentatie van Wormuth dieper in te gaan op de keuze voor de Duitse oefenmeester. ,,Dit is niet het moment om daar verder een uitgebreide toelichting op te geven. We hebben met elkaar afgesproken dat we zowel bij FC Groningen als Heracles Almelo de focus willen hebben op de resterende maanden van dit seizoen. Beide clubs hebben nog veel om voor te strijden en zowel Danny als Frank moeten de rust en ruimte krijgen om hun huidige klus goed af te maken.”

Reactie Wormuth

,,Uiteraard ben ik blij dat ik na dit seizoen de hoofdtrainer van FC Groningen mag worden", zegt de Duitse oefenmeester. ,,We gaan met elkaar werken aan het realiseren van de doelstellingen van de club en in dat kader passen zeker ook mijn eigen ideeën, maar nu is niet het moment daar verder uitgebreid op in te gaan. Ik wil mijn gewaardeerde collega Danny Buijs niet voor de voeten lopen én minimaal net zo belangrijk: ik wil mijn periode bij Heracles goed afsluiten."

Nieuws

menu