Frank de Boer moet wachten op groepstrainingen in MLS

Frank de Boer moet wachten op groepstrainingen in MLS ANP

Frank de Boer moet nog zeker twee weken weken wachten totdat hij kan beginnen met groepstrainingen bij zijn Amerikaanse voetbalclub Atlanta United. De organisatie van de Major League Soccer (MLS) heeft de periode waarin spelers individueel het veld op mogen verlengd tot 1 juni. Het Amerikaanse voetbalseizoen werd in maart na twee speelrondes stilgelegd vanwege het coronavirus.

De Boer had met Atlanta United, de kampioen van 2018, de eerste twee competitiewedstrijden gewonnen. Hij verblijft momenteel even in Nederland, ook om zijn 50e verjaardag en die van zijn tweelingbroer Ronald te vieren.

In de VS zijn plannen om alle voetbalclubs te gaan onderbrengen op een groot resort in Orlando, in de buurt van Disney World. Daar ligt een groot aantal voetbalvelden, waar de clubs in de komende weken tegen elkaar zouden kunnen gaan spelen. De MLS moet daar nog een besluit over nemen.

Heel wat Nederlanders voetballen in de MLS, zoals Siem de Jong en Jürgen Locadia bij FC Cincinnati. Die club overweegt Jaap Stam aan te stellen als opvolger van trainer Ron Jans, die in februari opstapte vanwege een rol rond vermeend racisme.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu