Franse sportminister sluit Tour zonder publiek niet meer uit

Franse sportminister sluit Tour zonder publiek niet meer uit ANP

De Franse Sportminister Roxana Maracineanu sluit niet meer uit dat de Ronde van Frankrijk en Roland Garros dit jaar zonder publiek worden afgewerkt. "Dat zou echt de slechtste oplossing zijn", stelde ze. "Maar die sporten moeten ook overleven. Als dat op het spel staat, dan zullen we zo beslissen."

Maracineanu zag vorige week nog niets in een Tour de France of tennistoernooi van Roland Garros zonder fans. "Beide evenementen hebben toeschouwers nodig: de opbrengst van de tickets voor Roland Garros, de vreugde en de passie van het publiek voor de Tour", zei ze. "Ze zullen alleen maar plaatsvinden als er toestemming is om publiek toe te laten", zei de Franse sportminister.

De uitgestelde Tour moet nu beginnen op 29 augustus. Roland Garros is verschoven naar de weken tussen 20 september en 4 oktober. "Veel mensen smeken me om de Tour en Roland Garros door te laten gaan, desnoods zonder publiek", zegt de Franse minister van Sport. "Maar we moeten echt afwachten hoe het coronavirus zich gaat verspreiden."

Burgemeesters in Frankrijk vrezen dat een Tour de France in praktijk lastig te handhaven is.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu