Freddy de Grooth: ‘Ik hoop dat mijn 46 treffers blijven staan’

Met de rubriek ‘Stoor ik?’ haalt de sportredactie tijdens de coronacrisis een oud paardje van stal. Hierbij bellen we dagelijks een betrokkene uit de sportwereld met de vraag hoe het hem of haar vergaat. Deze keer amateurvoetbalfenomeen Freddy de Grooth (36), spits bij Groninger Boys. En de eerste vraag is altijd...

Freddy de Grooth bij het Freddy de Groothplein. Foto: DvhN

Freddy de Grooth bij het Freddy de Groothplein. Foto: DvhN

Stoor ik?

„Ik heb nu even lunchpauze, dus het kan wel even.”

Het voetbal ligt al even op z’n gat. Mis je het kunstgras in Vinkhuizen inmiddels al?

„Jazeker, ik mis vooral de gezelligheid. Zo drinken we donderdags na de training altijd nog wat. Nu trap ik een keer in de twee weken op mijn vrije dag een balletje met mijn zoontje. Hij gaat zaterdags altijd mee naar de wedstrijden, zit -ie in de dug-out. Dat is toch mooi?”

Wat doe je verder zoal?

„Ik ben voornamelijk aan het werk op de vrachtwagen. Wij doen de bezorging voor een groot meubelbedrijf. Het is erg druk nu iedereen ineens massaal online dingen bestelt. We hebben zelfs extra mensen moeten inhuren. Maar goed ook, want van de hele tijd thuis zitten zou ik gek worden.”

Je stond voor de winterstop al op 46 goals in dit seizoen. Daar blijft het bij, aangezien de competitie niet meer wordt hervat. Jammer?

„Ik had gehoopt er in de tweede seizoenshelft nog een paar aan te kunnen toevoegen... Dat zit er nu helaas niet meer is, maar de reden is te begrijpen. Ik hoop alleen dat mijn doelpunten wel blijven staan... Als ze die schrappen, dan zouden ze dat bijvoorbeeld ook bij alle rode en gele kaarten moeten doen.”

Hoeveel kaarten heb je gekregen?

„Een stuk of vier gele. Kijk, ik kan slecht tegen onrecht. Bijvoorbeeld een grensrechter die alles afvlagt. Een scheidsrechter moet dan ook eens beslissen iets door te laten gaan. Soms zeg ik daar wat van. Niet iets heel ergs hoor, maar zoiets als: ‘Kom op man, scheids!’.”

Jullie konden nog kampioen worden in de 5e klasse D. Slechts twee punten achter de nummer 1 en een wedstrijd minder gespeeld...

„Dat we nu geen kans meer maken op het kampioenschap, is waar ik het meeste van baal. We hebben dit jaar een leuk team en waren zeker weten kampioen geworden. De andere jongens balen er ook van, we hebben gewoon zin om te voetballen. Maar het is begrijpelijk dat de gezondheid van de mens nu voor gaat.”

In oktober passeerde je de grens van maar liefst 500 doelpunten in je amateurcarrière, mits die 46 blijven gelden. Waar gaat dit eindigen?

„Mijn bedoeling was om te stoppen bij 500 goals, maar daar heb ik van afgezien. Het mocht ook niet van de jongens. We zijn allemaal vrienden van elkaar en zijn samen aan dit avontuur begonnen. Het is nog veel te leuk.”

Met andere woorden: je hangt je voetbalschoenen voorlopig nog niet aan de wilgen?

,,Nee, absoluut niet! Zo lang ik kan, ga ik door.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu