Frits van Gestel verlaat Lycurgus en gaat voor Dynamo volleyballen

Frits van Gestel. Foto Jan Kanning

Passer/loper Frits van Gestel (27) vertrekt na drie jaar bij Lycurgus in Groningen. De volleyballer heeft een contract getekend bij Dynamo in Apeldoorn, waar hij eerder al voor speelde.

De geboren Brabander Van Gestel zoekt het daarmee komend seizoen wat dichter bij huis: ,,Na drie leuke jaren in Groningen wil ik graag weer wat meer richting het zuiden. Ik verhuis komende zomer naar Nijmegen en wil graag het volleybal blijven combineren met parttime werken. Ik vind het ontzettend leuk om met een professioneel team, programma en coach te strijden om de prijzen. Eerder heb ik het bij Dynamo ontzettend naar mijn zin gehad.’’

Imposante erelijst

De in Middelbeers geboren Van Gestel was in het volleybaljaar 2016-2017 al eerder actief in Apeldoorn. In zijn succesrijke volleyballoopbaan verdedigde de 1,96 meter lange Brabander ook de kleuren van VC ODI, VC Sarto, STV Tilburg, Orion en Landstede Volleybal. Met de destijds door Redbad Strikwerda getrainde Zwolse club won Van Gestel de landstitel (2015), de nationale beker (2015) en de Super Cup (2014). In Groningen voegde hij met Lycurgus nog een landskampioenschap (2018), een beker (2020) en een Super Cup (2017) aan zijn imposante erelijst toe.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu