Dames GHHC onderuit tegen koploper Leonidas, speelster onwel en met ambulance naar het ziekenhuis

Een onderlinge partij bij hockeyclub GHHC. Foto: Peter Wassing

De dames van GHHC speelden zondagmiddag op eigen veld tegen koploper Leonidas. De wedstrijd, die enige tijd stil lag, nadat een speelster van GHHC onwel werd en met een ambulance werd afgevoerd, eindigde in een 2-1 nederlaag tegen de Groningers.

,,We hebben terecht verloren van een sterkere ploeg, maar hockey was deze keer even bijzaak’’, sprak coach Julian Steen. Daarmee doelde hij op een vervelend voorval kort voor tijd. Een speelster van GHHC raakte bij een duel geblesseerd aan haar hoofd, waarop Steen besloot haar te wisselen. Het leek mee te vallen, totdat ze op de bank onwel werd. ,,Gelukkig lopen er op onze club voldoende artsen rond, dus die hebben haar meteen kunnen helpen. Uiteindelijk is ze met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor onderzoek. Daarna werden de laatste drie en een halve minuut nog uitgespeeld.’’ Op dat moment stond het 2-1 voor de bezoekers. GHHC was in de eerste helft door Floks van der Beek op voorsprong gekomen, die scoorde uit een rebound. Kort voor rust deed Leonidas iets terug en na de pauze bepaalden de gasten de eindstand op 2-1.

Heren spelen gelijk in ‘flipperkast’

De heren van GHHC speelden zondag een uitduel tegen Upward uit Arnhem. Het duel eindigde in 2-2. ,,Het was flipperkasthockey, een heel open wedstrijd met wisselvallig hockey aan beide kanten’’, sprak coach Joost Wevers. ,,De keepers waren uiteindelijk de besten van het veld, anders was het 6-6 geworden.’’ Na een 1-0 achterstand kwamen de Groningers op gelijke hoogte na een tip-in van Ties de Ruijter uit een corner van Lennart Schuur. Upward kwam vervolgens weer op voorsprong, maar via een mooie combinatie met Victor Idema maakte Joost Appelo er 2-2 van. In de slotseconden kreeg Upward nog een corner, maar de bal vloog er na de zoemer pas in, dus werd het doelpunt niet toegekend.

Nieuws

Meest gelezen

menu