GIJS kampioen eerste divisie

ANP

De ijshockeyers van GIJS Groningen werden kampioen van de eerste divisie dankzij een zwaarbevochten 5-4 overwinning op Tilburg Trappers 3.

Die nipte overwinning in de reguliere speeltijd was precies genoeg voor het kampioenschap, nadat GIJS vrijdagavond pas na penalty shots had gecapituleerd voor de Tilburgers (7-6).

GIJS begon de return uitstekend met een vroege goal van Zahir Hup. De Groningers hadden in de rest van de eerste periode een overwicht, maar wisten niet meer te scoren. Vroeg in de tweede periode maakte Trappers gelijk, maar GIJS had het antwoord snel klaar: via goals van Fenno Mulder en David Bartos liepen de Groningers uit naar 3-1, waarna Tilburg halverwege de tweede periode weer aanhaakte: 3-2. Sebastiaan Snijder maakte op slag van de tweede pauze de belangrijke 4-2.

Tilburg had in de derde periode twee goals nodig om een overtime af te dwingen. Halverwege die laatste periode was het raak (4-3), waarna tien spannende minuten resteerden. In powerplay leek Danny Kerstholt de beslissende goal gemaakt te hebben (5-3), maar de 5-4 maakte de laatste vierenhalve minuut nog bloedstollend. GIJS hield de deur echter op slot en kon na afloop feestvieren. Komend seizoen gaat GIJS weer spelen op het hoogste niveau, de BeNeLeague. Daarvoor was een kampioenschap overigens geen voorwaarde.     

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu