Geblesseerde AZ-middenvelder Midtsjø mist interlands Noorwegen

Geblesseerde AZ-middenvelder Midtsjø mist interlands Noorwegen ANP

De Noorse middenvelder Fredrik Midtsjø van AZ heeft zich bij bondscoach Stale Solbakken afgemeld voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden. Midtsjø viel zondag met een hamstringblessure uit tijdens het gewonnen competitieduel met SC Cambuur (1-3). Hij blijft volgens AZ in Nederland om aan zijn herstel te werken.

Solbakken kreeg eerder al een afmelding binnen van topschutter Erling Haaland. De spits van Borussia Dortmund, die twaalf doelpunten maakte in vijftien interlands, kampt al een tijdje met een spierblessure. Ook de aanvallers Alexander Sørloth en Joshua King haakten geblesseerd af.

De Feyenoorders Marcus Pedersen en Fredrik Aursnes zijn wel naar Noorwegen gegaan. Ze spelen vrijdag met hun nationale ploeg in de WK-kwalificatie in Istanbul tegen Turkije, het land van hun clubgenoot Orkun Kökcü. Drie dagen later is Montenegro de tegenstander in Oslo.

De Noren hebben in groep G van de WK-kwalificatie na zes wedstrijden 13 punten, evenveel als het Nederlands elftal. Op basis van het doelsaldo staat Oranje bovenaan. Turkije heeft 2 punten minder.

Nieuws

Meest gelezen

menu