Geblesseerde Federer niet naar Rotterdam

Geblesseerde Federer niet naar Rotterdam ANP

Roger Federer neemt volgende week niet deel aan het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Zwitser heeft dinsdag een kijkoperatie aan een knie ondergaan. Hij is naar verwachting een maand uitgeschakeld.

De zeventienvoudig winnaar van een grandslam was de grote blikvanger van het toernooi in Ahoy. Hij haalde vorige week nog de halve finale van de Australian Open. Federer moest zijn meerdere erkennen in de latere winnaar Novak Djokovic. Na die halve eindstrijd kreeg de nummer drie van de wereldranglijst last van een meniscusblessure.

Federer zou voor de negende keer deelnemen in Rotterdam. De 34-jarige Zwitser won het toernooi in 2005 en 2012. Hij kan ook niet vanaf 22 februari zijn titel verdedigen in Dubai. ,,Ik ben erg teleurgesteld'', reageerde hij. ,,Rotterdam en Dubai zijn twee van mijn favoriete toernooien. Gelukkig is de kijkoperatie goed verlopen. Ik kom snel en goed terug.''

Enorm balen

Toernooidirecteur Richard Krajicek keek al maanden uit naar de komst van Federer. ,,In de eerste plaats hopen we op een voorspoedig herstel voor Roger. Vanuit eigen ervaring weet ik dat het herstel na deze operatie een tijd kan duren. Het feit dat hem is geadviseerd niet te spelen, zegt hierbij genoeg. Dit bericht was voor ons natuurlijk enorm balen, net als voor de tennisfans die zich verheugden op zijn komst."

Behalve Federer heeft ook de Australiër Nick Kyrgios zich afgemeld bij Krajicek, die het deelnemersveld inmiddels heeft aangevuld met de Zuid-Koreaan Hyeon Chung en Tsjech Lukas Rosol.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu