Geen Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee

Foto: ANP

De organisatie van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee heeft een streep gezet voor het evenement van volgend jaar. Op het Oostenrijkse bergmeer zouden in januari 2021 enkele schaatsmarathons worden gehouden, waaronder het Nederlands kampioenschap op natuurijs en de Alternatieve Elfstedentocht.

Anderhalve maand geleden was de Nederlandse organisatie nog optimistisch en had het groen licht gekregen van het Bezirk Spittal en de gemeente Weissensee. ,,Nu moeten we constateren dat de pandemie aan een enorme opmars bezig is in Europa en de rest van de wereld’’, meldt de organisatie.

Negatief reisadvies

,,Gisteren heeft de Nederlandse overheid een negatief reisadvies afgegeven voor Karinthië, de provincie waar de Weissensee onder valt. Niet-noodzakelijke reizen, waaronder toerisme, worden ten zeerste afgeraden. Bovendien moeten reizigers naar ‘oranje’ gebieden, na terugkomst in Nederland, verplicht tien dagen in quarantaine. Naast de richtlijnen van de overheid vinden wij het onverantwoord om een evenement te organiseren waar duizenden Nederlanders voor naar Oos

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu