Geen Fries volkslied bij Heerenveen - Vitesse

Geen Fries volkslied bij Heerenveen - Vitesse ANP

De Friese voetbalclub sc Heerenveen moet bij de oefenwedstrijd tegen Vitesse breken met een traditie. Normaal gesproken wordt voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd in het Abe Lenstra-stadion het Friese volkslied gespeeld, maar dat is nu verboden vanwege de coronamaatregelen.

In het protocol staat onder meer dat zingen in de voetbalstadions is verboden, om verspreiding van het virus te voorkomen. "Heerenveen vindt het spijtig dat het volkslied in deze fase niet afgespeeld kan worden, maar wil zich uiteraard houden aan de regelgeving", meldde de Friese club kort voor de aftrap.

Al sinds het begin van de jaren 90 wordt voor iedere thuiswedstrijd het eerste couplet en het refrein van het Fries volkslied gespeeld op het veld en gezongen op de tribunes. Bij een Europese wedstrijd is dat echter niet mogelijk. De supporters lossen dat op door het volkslied vanaf de tribunes zelf in te zetten.

Heerenveen laat 750 fans toe bij de oefenwedstrijd. Zij moeten bij de ingang van het stadion een gezondheidscheck ondergaan.

Nieuws

Meest gelezen

menu