Geen enkelfinale voor Jasmijn Gimbrère uit Niebert in Egyptisch proftennistoernooi, kans op finale in Quatar voor Sidané Pontjodikromo uit Groningen

Jasmijn Gimbrere in actie in Roden Foto: Jan Kanning

Tennisster Jasmijn Gimbrère uit Niebert slaagde er niet in de enkelfinale van het proftoernooi in het Egyptische Giza te bereiken, maar heeft nog kansen in het dubbelspel. Sidané Pontjodikromo uit Groningen kan zaterdagmiddag de finale halen van het ITF-toernooi in Doha, Qatar.

In islamitische en boeddhistische landen wordt geen kerst gevierd. Daarom geen kerstdiner voor de noordelijke tennissers Jasmijn Gimbrère, Sidané Pontjodikromo en Arianne Hartono. Ze spelen dit weekend in respectievelijk Giza (Egypte), Doha (Quatar) en Seoul (Zuid-Korea) in belangrijke proftennistoernooien.

Gimbrère verloor in de halve finale met 7-5, 2-6 en 0-6 van de als tweede geplaatste Française Selena Janicijevic. Desondanks bereikte de 20-jarige Niebertse een mijlpaal: nog niet eerder in haar profloopbaan haalde ze de halve finale in het enkelspel.

In het dubbelspel staat ze wél in de finale, haar achtste in korte tijd. Samen met haar dubbelpartner Fatma Al Nabhani uit Oman speelt ze om de toernooizege tegen Sapfo Sakellaridi (Grie) en Marina Sholokhova. Of die finale ook wordt gepeeld is de vraag. Die twee speelden zaterdagochtend in het enkelspel tegen elkaar en daarin gaf Sholokhova op vanwege een blessure.

Pontjodikromo kan finale halen

Sidané Pontjodikromo kan zaterdagmiddag de finale halen van het ITF-toernooi in Doha, Qatar. De geboren en getogen Stad-Groninger zorgde voor een kleine stunt door in de kwartfinale de als derde geplaatste Indiër Sasikuma Mukund, de nummer 421 van de wereld, te verslaan.

Vanaf 13 uur Nederlandse tijd speelt Pontjodikromo voor een plek in de finale tegen de Zweed Dragos Nicolae Madaras, die momenteel 413 e staat op de wereldranglijst. Winst betekent ook voor ‘Pontjo’ een mijlpaal, want nog niet eerder haalde hij een finale in het enkelspel in het profcircuit.

De banen in Doha liggen hem goed, want twee jaar eerder zegevierde Pontjodikromo samen met Guy den Heijer in het dubbeltoernooi in de Qatarese hoofdstad. Dit jaar speelt hij niet mee in het dubbeltoernooi.

Hartono haalt halve finale Seoul niet

Arianne Hartono, de derde noordelijke tennisser die deze dagen actief is in het profcircuit, haalde de halve finale van het Challengertoernooi van Seoul niet. De Meppelse verloor met 6-2 en 6-4 van de Finse Anastasia Kulikova.

Nieuws

Meest gelezen

menu