Geen nieuwe coronabesmettingen bij FC Groningen na laatste testronde, selectie vrijwel compleet voor duel met FC Utrecht

Er zijn geen nieuwe coronagevallen bij FC Groningen ontdekt Foto: Huisman Media

Er zijn bij FC Groningen geen nieuwe coronagevallen vastgesteld na de laatste testronde van vrijdag. Het betekent dat trainer Danny Buijs tegen FC Utrecht kan beschikken over een nagenoeg volledige selectie.

Na de coronatest van afgelopen dinsdag, die vier besmettingen opleverde binnen selectie en staf, ondergingen de spelers en de stafleden vrijdag een nieuwe test voor het duel met de Utrechters van zondag (16.45 uur). FC Groningen moest lang wachten op de uitslag, maar zaterdagavond bleek dat alle geteste personen negatief zijn bevonden en dus geen coronabesmetting hebben opgelopen.

Tegen FC Utrecht ontbreekt daardoor alleen reservedoelman Jan de Boer vanwege corona. Hij behoorde tot de eerder vastgestelde gevallen en zit in quarantaine. Hetzelfde geldt voor assistent-trainer Adrie Poldervaart, hoofd performance Wouter Frencken en clubarts Reinoud Brouwer. Arjen Robben, Gabriel Gudmundsson en Sam Schreck lijken na blessureleed ook weer aan te kunnen sluiten bij de wedstrijdselectie.

FC Groningen-FC Utrecht staat zondagmiddag onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. Het duel tussen de nummers zeven en acht van de eredivisie is rechtstreeks te volgen via het liveblog op de website van Dagblad van het Noorden. Analist Jan van Dijk voorziet de wedstrijd van commentaar.

Nieuws

Meest gelezen

menu