Kjell Scherpen en geblesseerde Andries Noppert niet geselecteerd voor Nederlands elftal. Scherpen hoopt nu op Jong Oranje

Andries Noppert.

Andries Noppert. Foto: ANP

Andries Noppert en Kjell Scherpen zitten niet in de definitieve selectie van Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar. Noppert revalideert nog van een blessure. Scherpen richt zich nu op Jong Oranje.

Noppert, doelman bij SC Heerenveen, zat wel in de voorlopige selectie die bondscoach Ronald Koeman onlangs bekendmaakte. SC Heerenveen-trainer Kees van Wonderen sprak toen al uit dat de voorlopige uitverkiezing vermoedelijk slechts een signaal was aan Noppert: hij stond nog steeds bij de technische staf van Oranje op de radar. De inwoner van Marum was eind vorig jaar de eerste doelman van het Nederlands elftal op het WK in Qatar.

Ook zijn collega Kjell Scherpen zit niet bij de definitieve selectie. Scherpen (vroeger FC Emmen, nu Vitesse) was een van de vijf keepers die door Koeman was opgenomen in de voorselectie van Oranje. Hij gaat zich nu melden bij Jong Oranje.

Andries Noppert herstelt nog van een blessure aan zijn lies en buikwand, die hem nu al weken aan de kant houdt. Hij staat sommige oefensessies wel op het veld, maar traint nog niet met de groep mee. Club en Noppert hopen dat hij na de interlandperiode, eind maart, weer zijn rentree kan maken onder de lat bij Heerenveen.