Geen terugkeer Nycke Groot in selectie Nederlands handbalteam voor het EK

Nycke Groot (midden) als international in actie tegen Hongarije. Foto Andre Weening

Bondscoach Emmanuel Mayonnade is er niet in geslaagd om Nycke Groot tot een terugkeer in het Nederlands handbalteam te bewegen.

De Noord-Hollandse ontbreekt in de definitieve selectie voor het EK dat van 3 tot en met 20 december in Noorwegen en Denemarken wordt gehouden. Groot was nog wel opgenomen in de voorlopige selectie. De uit Frankrijk afkomstige Mayonnade had de hoop om de speelster, die een jaar geleden wegens oververmoeidheid als international bedankte, over te halen in Oranje terug te keren. Maar dat is dus mislukt.

Zware blesssures

Het Nederlands team had middenopbouwster Groot goed kunnen gebruiken. Ze is sowieso een van de beste speelsters in de wereld. Daarnaast zit Nederland door zware knieblessures van Estavana Polman en Delaila Amega dun in speelsters die op het komende EK goed uit de voeten kunnen op de middenopbouwpositie.

Lois Abbingh

Groots teamgenote bij het Deense Odense Håndbold, de Groningse Lois Abbingh, behoort wel tot de definitieve EK-selectie. Datzelfde geldt voor Merel Freriks uit Emmen, die in de Bundesliga voor Borussia Dortmund speelt.

Debuut

Nederland reist met 18 speelsters af naar het EK. Harma van Kreij, uitkomend voor het Sloveense Krim Mercator, en Nikita van der Vliet van Nykøbing F. Håndboldklub uit Denemarken, mogen zich op gaan maken voor hun eerste eindtoernooi.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu