Gehavend Lycurgus verliest van Maaseik en mist spelers wegens verkoudheid en corona-maatregelen

Lycurgus-speler Hossein Ghanbari (links) tikt de bal over het net. Foto: Jan Kanning

De volleyballers van Amysoft Lycurgus uit Groningen zetten hun oefencampagne voort met twee 3-1 nederlagen tegen het Belgische topteam VC Maaseik.

Lycurgus moest het doen met een beperkte selectie, omdat de spelers Jaron Spiegelaar en Jesper Schut én assistent-coach Gerard Smit wegens de coronabepalingen niet naar België konden afreizen. Ze kampten allen met verkoudheidsklachten en moeten waarschijnlijk een coronatest ondergaan. Daarnaast ontbrak Jesper van Muijden, die zich met Jong Oranje voorbereidt op het EK.

Goede wedstrijden

Toch speelde Lycurgus afgelopen weekeinde twee keer een goede wedstrijd tegen Maaseik, dat de Groningers in de Europa Cup al eens de weg versperde. De Belgen waren sterker, maar de krachtsverschillen waren klein. In het eerste duel op zaterdag waren de setstanden 25-17, 21-25, 25-23 en 25-22. Zondag werd het met 19-25, 25-20, 29-27 en 26-24 nog spannender. Er werd tot het laatste punt door de mannen van coach Arjan Taaij gestreden.

Discipline

Volgens Taaij had Lycurgus zondag moeten winnen. ,,De meeste onderdelen van het spel hebben we al redelijk op orde, maar blokkerend verdedigend vond ik het te rommelig. De discipline daarin is nog niet op orde, maar we kunnen ook niet alles direct bij de kop pakken. En door het ontbreken van Van Muijden is de belasting op Dennis Borst en Hossein Ghanbari hoog. Dat speelt zeker mee. We zijn een maand bezig en gaan verder op de ingeslagen weg’’, zei hij op de website van de club.

Speeltijd

Alle tien aanwezige spelers van Lycurgus kregen speeltijd. Op zaterdag begonnen Jerome Cross, Auke van de Kamp, Bennie Tuinstra, Dennis Borst, Hossein Ghanbari, Steven Ottevanger en Luke Herr. Een dag later speelde Erik van der Schaaf in plaats van de jarige Tuinstra. Ook Sam Gortzak, Geoffrey van Gent kregen in beide wedstrijden speeltijd.

Lycurgus oefent komend weekend in Duitsland twee keer tegen SVG Lunebürg, uitkomend in de Bundesliga.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu