Gelukkig FC Groningen pakt punt in Tilburg

Gelukkig FC Groningen pakt punt in Tilburg ANP

Zonder ook maar enige indruk te maken heeft FC Groningen dinsdagavond gelijkgespeeld tegen Willem II: 1-1. De beste en de meeste kansen waren voor de Tilburgers maar doelman Sergio Padt bleef knap op de been en de thuisploeg was slordig met de kansen. Ná het verstrijken van de officiële blessuretijd zorgde invaller Hedwiges Maduro uit een hoekschop voor de onverdiende gelijkmaker.

Het duel tussen de twee moeizaam scorende ploegen kwam in Tilburg traag op gang maar kende een spectaculair slot van de eerste helft. Willem II miste drie grote kansen. Een kopbal van dichtbij van Erik Falkenburg werd door keeper Sergio Padt knap gered. AZ-huurling Guus Hupperts, die voor het eerst een basisplaats kreeg van Jurgen Streppel, schoot schlemielig naast en Falkenburg kopte nog een keer in de handen van Padt.

Aan de andere kant van het veld lobde Bryan Linssen de bal over de kleine doelman Kostas Lamprou maar hij trof de lat. Kort voor het rustsignaal opende Willem II dan toch de score nadat een hoekschop via Dries Wuytens in het doel FC Groningen belandde.

Slecht uitverdedigd

FC Groningen ging direct na rust op zoek naar de gelijkmaker en werd wat dreigender maar nooit echt gevaarlijk. De grootste kansen in de tweede helft waren ook voor de thuisploeg. Padt bracht redding met de voet na een schot van Robbie Haemhouts en Funso Ojo trof van ver de lat.

In de 94e minuut kreeg FC Groningen nog een corner en die werd slecht uitverdedigd door Willem II en kon worden afgemaakt door Maduro, die zijn eerste doelpunt maakte in dienst van FC Groningen.

Voor beide ploegen is een gelijkspel onvoldoende om de aanhang tevreden te stellen. FC Groningen wacht nu al zes competitiewedstrijden op een overwinning en Willem II wist dit kalenderjaar ook nog niet te winnen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu