Domper op de feestvreugde in Emmen. Gemeente verbiedt feestelijke busrit door centrum. FC Emmen overweegt rondrit af te blazen

EINDHOVEN , 29-04-2022 , Keukenkampioen divisie , seizoen 2021 - 2022 , FC Eindhoven - FC Emmen, FC Emmen speler Jeroen Veldmate Foto: Dijks Media / Cor Lasker Foto: Dijks Media / Cor Lasker

De gemeente Emmen heeft FC Emmen geen toestemming gegeven zaterdagmiddag tijdens een feestelijke busrit door de stad het centrum te doorkruisen. De club overweegt de rondrit af te blazen.

FC Emmen had gepland met de bus een rondrit te maken door de stad Emmen. De busrit zou rond 16.30 uur van start gaan en onder meer langs het centrum van Emmen, de wijken Angelslo, Emmerhout en stadion de Oude Meerdijk voeren.

 

De gemeente Emmen verbiedt het rijden door het centrum. Specifiek gaat het om de Hoofdstraat en Wilhelminastraat, laat woordvoerder Marc Timmer namens FC Emmen weten. „Als we daar niet langs mogen, heeft een rondrit weinig zin.”

In 2009 werd amateurclub WKE algeheel kampioen van Nederland. De ploeg ging vervolgens op de platte kar onder meer door het centrum. Daarbij zou een onveilige situatie zijn ontstaan. Dat wil de gemeente Emmen niet nog een keer.

Ongeacht het wel of niet doorgaan van de busrit, zal FC Emmen zaterdagavond voor het behalen van het landskampioenschap om 18.00 uur worden gehuldigd op het stadionplein. De festiviteiten zullen rond 19.00 uur worden afgerond.

Nieuws

menu