Gemengde gevoelens bij Feyenoord na KNVB-oordeel

Gemengde gevoelens bij Feyenoord na KNVB-oordeel ANP

Feyenoord heeft met gemengde gevoelens gereageerd op de afwikkeling van het stopgezette seizoen 2019-2020. Ook maakt de Rotterdamse club, die als nummer drie van de ranglijst in principe de groepsfase van de Europa League ingaat, nog een voorbehoud ten aanzien van de KNVB-besluiten.

"Uiteindelijk gaat de UEFA hier over en zal, net als voor alle andere Europese tickets, uiterlijk 27 mei beslissen. Niks is dus nog zeker", benadrukt algemeen directeur Mark Koevermans. "Het zou voor Feyenoord natuurlijk goed zijn als dit uiteindelijk ook de uitkomst is. Europese wedstrijden spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van onze spelers en voor de uitstraling en de financiën van de club. Aan de andere kant blijft het ontzettend jammer dat we de competitie zo moeten beëindigen."

Koevermans: "We zaten in zo’n geweldige flow, dat ik me in elk geval altijd zal blijven afvragen wat er nog mogelijk was geweest als we de competitie gewoon hadden kunnen afmaken. En dat we de bekerfinale niet kunnen spelen is al net zo zuur. Uiteindelijk voetballen we om prijzen te winnen en daar waren we weer heel dichtbij. "

Met de promotie/degradatie-regeling heeft Feyenoord zich niet echt bemoeid. "Het is niet onze rol om te beslissen over het lot van een collega-club. Vandaar dat we ons daar net als veel andere clubs hebben onthouden van stemmen."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu