Gemengde reacties bij topamateurclubs op trainen in duo's: 'Uit mezelf ga ik echt niet zo snel hardlopen in het bos'

De KNVB verplicht in haar gisteren gepresenteerde Plan B om de komende twee weken louter in groepjes van twee te trainen, als uitvloeisel van de dinsdag verder aangescherpte coronamaatregelen. Veel noordelijke topamateurclubs geven gehoor aan die oekaze, maar andere clubs wordt trainen in duo’s toch echt wat te gortig.

Dit is waar iedereen in de sportwereld op wacht: de mogelijkheid om weer wedstrijden te spelen en met toeschouwers langs de kant, zoals hier bij het duel ACV-Hoek.

Dit is waar iedereen in de sportwereld op wacht: de mogelijkheid om weer wedstrijden te spelen en met toeschouwers langs de kant, zoals hier bij het duel ACV-Hoek. Foto: Hilbrand Dijkhuizen

Een streep door het bekertoernooi en de nacompetitie, de competitie - hoogstwaarschijnlijk als een halve competitie - toch afmaken, waarbij wordt doorgevoetbald tot 1 juli en een promotie-degradatieregeling waar nog flink naar gekeken moet worden. Het zijn de belangrijkste pijlers van het Plan B dat de KNVB woensdag presenteerde voor het amateurvoetbal in coronatijden.