Giri kan voordeel opnieuw niet benutten

Giri kan voordeel opnieuw niet benutten ANP

Schaker Anish Giri is ook in zijn elfde partij van het kandidatentoernooi in Moskou niet verder gekomen dan remise. Opnieuw kon de Haagse grootmeester niet profiteren van een uitstekende witte stelling tegen een Amerikaanse opponent, ditmaal Hikaru Nakamura. Na vijftig zetten was Giri het voordeel door een misrekening weer compleet kwijt en werd hij gedwongen voor de elfde keer op rij het punt te delen.

Eerder deze week liet de 21-jarige Nederlander ook Fabiano Caruana al ontsnappen. Deze Amerikaan had donderdag alleen koploper kunnen worden. Hij moest met zwart tegen de Bulgaar Veselin Topalov echter genoegen nemen met remise, na in tijdnood een uitzichtrijke positie te hebben ondermijnd.

Caruana kreeg bovenaan gezelschap van Viswanathan Anand, die zijn kansen wel onberispelijk benutte. De Indiase routinier, die in de vorige tweekamp om de wereldtitel de eer aan de Noor Magnus Carlsen moest laten, versloeg Sergej Karjakin. De Rus zakte daardoor naar derde plaats met een half punt minder.

Nieuws

Meest gelezen

menu