Gladbach zet 20.000 kartonnen 'supporters' op lege tribunes

Gladbach zet 20.000 kartonnen 'supporters' op lege tribunes ANP

De Duitse voetbalclub Borussia Mönchengladbach heeft de lege tribunes in het stadion gevuld met duizenden kartonnen 'supporters'. Fans van Gladbach konden voor 19 euro een foto van zichzelf op een stuk karton laten drukken. Al die afbeeldingen, inmiddels zo'n 20.000 stuks, zijn de afgelopen dagen op de tribunes van het Borussia-Park geplaatst.

Het stadion biedt normaal gesproken plaats aan ruim 54.000 toeschouwers, maar die zijn als gevolg van het coronavirus voorlopig niet welkom. De Bundesliga werd vorige week hervat voor lege tribunes. Borussia Mönchengladbach probeert de aanblik iets op te vrolijken met kartonnen supporters.

"Het is fantastisch. Je hebt, als je in het stadion traint, echt het gevoel dat je niet alleen bent", zegt trainer Marco Rose van de nummer 3 van de Bundesliga. Gladbach hervatte het seizoen vorige week met een ruime zege bij Eintracht Frankfurt (1-3) en speelt zaterdag thuis tegen Bayer Leverkusen, met kartonnen fans als 'toeschouwers'. "Het is een coole actie en het geeft een speciaal gevoel", aldus de Oostenrijkse verdediger Stefan Lainer.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu