Glenn Bijl heeft over gebrek aan belangstelling niet te klagen, maar vooralsnog speelt de Knoalster gewoon voor FC Emmen. 'Wachten op het perfecte plaatje'

Glenn Bijl is een van de weinige spelers bij FC Emmen die is overgebleven van de selectie van vorig jaar. Het is de vraag of en hoe lang dat zo blijft, want de 26-jarige Knoalster heeft een duidelijke transferwens en ook over gebrek aan belangstelling heeft hij niet te klagen.

Glenn Bijl in actie voor FC Emmen, in het nieuwe uitshirt, tijdens de met 3-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Rot-Weiss Essen.

Glenn Bijl in actie voor FC Emmen, in het nieuwe uitshirt, tijdens de met 3-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Rot-Weiss Essen. Foto: FC Emmen/Gerrit Rijkens

AZ Alkmaar, FC Twente en het Italiaanse US Lecce. Het zijn zomaar een paar van de clubs waar Glenn Bijl onlangs contact mee heeft gehad. Tot een transfer is het nog niet gekomen. De rechtsback annex middenvelder van FC Emmen zegt dat hij een aantal clubs heeft afgezegd en dat bij een aantal andere clubs van beide kanten de verwachtingen niet overeenkwamen. ö

Glenn Bijl: ‘Ik wacht op het perfecte plaatje, wil het risico wel lopen’

En dus maakt Bijl zijn minuten voorlopig ‘gewoon’ voor de Drentse eerstedivisionist, de club waar hij zich meer dan thuis voelt. De vraag is of en hoe lang dit zo blijft, want over belangstelling heeft de Knoalster naar eigen zeggen niet te klagen. Hij wil echter niet genoegen nemen met de eerste de beste club die zich voor hem meldt. Zijn ambitie is namelijk zo hoog mogelijk te spelen.

„Ik wacht op het perfecte plaatje”, zegt Bijl. „Ik weet dat daar een risico aan vastzit, namelijk dat ik hier nog een half jaar of een jaar speel. Maar wat is het risico? Ik heb nog een eenjarig contract en zoals je tijdens de oefenwedstrijden ziet, gaat het prima met de huidige selectie. We hebben allemaal spelers die gretig zijn. Tot nu toe wil ik dat risico dan ook nog wel lopen.”

Bovendien heeft hij het in Emmen uitstekend naar zijn zin. „Altijd hoor. Dit voelt aan als mijn thuis. Ik mag dagelijks mijn hobby uitoefenen en krijg er nog voor betaald ook. Als je dat mag doen tijdens het wachten op dat perfecte plaatje, het zo hoog mogelijk inzetten, dan heb ik er niet zoveel problemen mee.”

‘Ik zie mij niet zo snel overstappen naar een andere club in Nederland’

Bijl is inmiddels drie weken in training en miste de eerste twee wedstrijden van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, tegen Germania Leer (0-4 winst) en Jong Ajax (1-4 winst). Dinsdagavond was hij weer van de partij tijdens de met 3-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Rot-Weiss Essen. Na een stroeve eerste helft kroop FC Emmen mede dankzij Bijl weer uit zijn schulp.

De voorbereiding op dit seizoen, die tot nu toe louter overwinningen opleverde, staat in schril contract met die van vorig jaar, toen de resultaten en het spel allerminst overtuigden. Maar hoe goed de voorbereiding nu ook verloopt en hoe groot de wens en hoop ook zijn om dit jaar vanuit de eerste divisie direct weer naar de eredivisie te promoveren, Bijl aast op het perfecte plaatje.

Op de vraag wat dat plaatje behelst, antwoordt hij: „Op dit moment betekent dat een avontuur in het buitenland. Ik zie mij nu niet zo snel een overstap maken naar een andere club in Nederland. Misschien zeg ik 1 september (wanneer de transfermarkt sluit, red.) wel heel wat anders hoor, maar ik wil zo hoog mogelijk voetballen; kijken of ik daar mee kan.”

Glenn Bijl verkiest sportiviteit boven een aangenaam leefklimaat

Dat de flirt met de Italiaans tweededivisionist US Lecce op niets is uitgelopen, geeft volgens Bijl aan dat hij sportiviteit boven een aangenaam leefklimaat verkiest. Lecce, dat twee jaar geleden uitkwam in de Serie A en beschikt over een stadion dat ruim 30.000 mensen kan huisvesten, is gelegen in een zonnige, middelgrote stad nabij de Adriatische en Ionische Zee, in de hak van Italië.

„Het zou mooi zijn als dat goede leven erbij komt, maar daar gaat het mij in deze fase van mijn carrière niet om”, zegt Bijl. Volgens de 26-jarige voetballer lopen er op dit moment verschillende dingen’, maar is hij niet in gesprek met clubs die zich al bij FC Emmen hebben gemeld. Een transfer in de aankomende dagen is dus niet aannemelijk, maar de transfermarkt sluit pas over ruim een maand.

Dat hij, mocht het alsnog tot een transfer komen, voor een groot deel de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij zijn nieuwe club heeft gemist, deert hem allerminst. „Ik kan bij FC Emmen ook fit worden. Bovendien, oefenwedstrijden zijn niet mijn sterkste punt. Ik heb liever dat het direct om het echie gaat. Dan valt er écht wat te winnen en komt die overlevingsdrang om de hoek kijken.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen
menu