EK-prognose Martijn Barto: 'Winst Italië is goed voor m'n pooltje'

Iedere dag laat iemand op deze plek zijn licht schijnen over het EK voetbal en doet een voorspelling over de wedstrijden die deze dag gespeeld worden. Vandaag: oud-prof Martijn Barto.

Martijn Barto (r) met Peter van der Vlag in hun gezamenlijke tijd bij SC Cambuur.

Martijn Barto (r) met Peter van der Vlag in hun gezamenlijke tijd bij SC Cambuur. Foto: Dijks Fotografie

Natuurlijk let ik op de spitsen dit toernooi. Cristiano Ronaldo blijft een fenomeen. Dat hij er in vier wedstrijden weer vijf inschiet, is bizar. Daar kun je alleen maar respect voor hebben. Harry Kane is trouwens ook een fenomeen. Ik vind hem vrij compleet. Hij is snel, heeft een goed schot, is enorm sterk en in de zestien is hij dodelijk.

Romelu Lukaku is misschien nog wel verder dan Kane in het strafschopgebied. Hoe hij tegen Finland die bal aannam, wegdraaide en met rechts binnenschoot, was prachtig. Het is bizar als je op dat niveau er fysiek zo bovenuit steekt.

Stoïcijns

Ik vind het mooi om te zien dat Kasper Dolberg een goed toernooi speelt. Bij Ajax vond ik het al een heel goede spits. Nu hij in Frankrijk voetbalt ben ik hem een beetje uit het oog verloren. Het knappe aan Dolberg is dat hij op deze jonge leeftijd al zo stoïcijns is. Als hij een kans mist, zie je nauwelijks iets aan hem. De volgende bal ramt hij vervolgens gewoon in de kruising. Meestal kunnen alleen ervaren spelers dat.

Mijn favoriet voor dit toernooi is Italië. Ik doe aan een pooltje mee bij Cambuur, waarin ik ze als kampioen heb voorspeld. Het is te hopen dat ze winnen, want vooralsnog sta ik in de middenmoot. Italië blijft een lastig te kloppen ploeg, maar zet tegenwoordig ook hoog druk. Dat maakt het mooi om naar te kijken.

Voorspelling

Italië-Spanje 2-0

Spanje speelt leuk, maar geeft nog te veel weg. Dat doet Italië niet. Ik denk dat Ciro Immobile en Lorenzo Insigne de goals maken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
EK voetbal
menu