Golden State Warriors overklast Spurs

Golden State Warriors overklast Spurs ANP

Het had een serieus gevecht moeten worden tussen de twee best presterende basketbalploegen van dit seizoen in de NBA, maar Golden State Warriors was maandagavond simpelweg veel te sterk voor San Antonio Spurs. De titelhouder overklaste de Spurs in de eigen Oracle Arena in Oakland met grote cijfers: 120-90.

Stephen Curry toonde wederom aan dat hij op dit moment de grote man is in de NBA. De 27-jarige vedette van de Warriors had met 37 punten een groot aandeel in de monsterzege op San Antonio Spurs, dat niets in te brengen had. Opvallend was tevens de kracht van de bank bij de thuisclub. Drie spelers die gedurende de wedstrijd in het veld werden gebracht door coach Steve Kerr haalden de dubbele cijfers. De Warriors vernederden afgelopen week ook al met meer dan dertig punten verschil Cleveland Cavaliers (132-98) en Chicago Bulls (125-94).

De ploeg uit Californië vierde de 41e overwinning van het seizoen. Daar staan slechts vier nederlagen tegenover. San Antonio Spurs staat tweede in de Western Conference met 38 overwinningen tegen zeven verliesbeurten.

Cleveland Cavaliers

Met Tyronne Lue als nieuwe coach op de bank won Cleveland Cavaliers van Minnesota Timberwolves (114-107). Lue werd eind vorige week aangesteld als vervanger van David Blatt, die moest vertrekken na de ontluisterende nederlaag van de nummer twee van afgelopen seizoen tegen de Warriors. LeBron James nam de Cavaliers met 25 punten en negen assists bij de hand.

Onder aanvoering van Dwyane Wade (28 punten) won Miami Heat bij Chicago Bulls: 84-89. James Harden had met 35 punten een groot aandeel in de zwaarbevochten zege van Houston Rockets bij New Orleans Pelicans (112-111).

Nieuws

Meest gelezen

menu