Golfers Rahm en Johnson delen koppositie op Tour Championship

Golfers Rahm en Johnson delen koppositie op Tour Championship ANP

De golfers Jon Rahm en Dustin Johnson delen na de eerste dag de leiding op het Tour Championship, dat plaatsvindt op de East Lake golfbaan in het Amerikaanse Atlanta.

Rahm, die afgelopen zondag tijdens het BMW Championship in een play-off Johnson van de overwinning hield, liep een ronde van 65 slagen, vijf onder par. De Spaanse golfer, die aan het finaletoernooi was begonnen met een bonus met -8, kwam tot zes birdies en één bogey.

Johnson, die als leider van het klassement met een bonus van -10 aan het toernooi begon, kwam tot een ronde van 67 slagen, drie onder het baangemiddelde. Hij maakte vijf birdies, maar ook twee bogeys. Rahm staat net als Johnson nu op 13 slagen onder par.

Openingsronde

De Amerikaan Justin Thomas, die met een bonus van -7 van start ging, liep een openingsronde van 66 slagen en volgt op de derde plaats met twee slagen meer dan de leiders. De Noord-Ier Rory McIlroy, die voor de aanvang van het toernooi twaalfde stond in het klassement van de FedEx Cup en begon met een bonus van -3, ging net als de Mexicaan Abraham Ancer rond in 64 slagen, de beste ronde van de dag. De regerend en tweevoudige kampioen uit Noord-Ierland klom daarmee naar de vierde plaats. Hij heeft vier slagen meer dan Johnson en Rahm.

Het Tour Championship is het finaletoernooi van de FedEx Cup. Aan het Tour Championship nemen slechts dertig spelers deel die voor de aanvang van het laatste toernooi, volgens het klassement, een aantal bonusslagen krijgen.

Nieuws

Meest gelezen

menu