Goud voor Assenaren Britt Weerman (bij het hoogspringen) en Nick Smidt (op 400 meter horden) op de NK Atletiek

Nick Smidt Nederlands kampioen op de 400 meter horden. Foto Neeke Smit

Nick Smidt uit Assen won zondag op de NK Atletiek in Utrecht de 400 meter horden weer met overmacht in 51,12 seconden. Zijn Asser plaatsgenote Britt Weerman werd voor het eerst Nederlands kampioen hoogspringen.

Smidt zette zijn tegenstanders al snel op grote achterstand, waarna Jonas Pannevis (53,12) en Maurik de Groot (53,70) respectievelijk tweede en derde werden. De nieuwe en oud Nederlands kampioen had onder de 50 seconden willen lopen, maar de herfstige weersomstandigheden werkten niet mee.

Hoogspringen

Britt Weerman werd voor het eerst Nederlands kampioen hoogspringen. Het nog maar 17-jarige talent deed dat met een sprong van 1,86 meter, slecht twee centimeter onder haar persoonlijk record. Glenka Antonia eindigde met 1,80 op de tweede plaats, terwijl Sarah van Beilen uit Emmen met 1,71 meter zevende werd.

Brons voor broer en zus Ten Berge

Mart ten Berge uit Zuidlaren, die vorig jaar Nederlands kampioen speerwerpen werd, behaalde deze keer brons met een afstand van 69,43 meter. Ook Marts zus Danien ten Berge van de Sperwers in Emmen won brons met de speer.

Nieuws

menu