Gouden dag in het verschiet bij Olympische Spelen in Tokio | Tokio vandaag

Er ligt een gouden dag in het verschiet bij de Olympische Spelen in Japan. Dat voorspellen de vaste tafelheren Renze Lolkema en William Pomp tijdens een nieuwe aflevering van Tokio Vandaag, de dagelijkse flitsrubriek die je al bijna twee weken lang precies op de hoogte houdt van de prestaties van de noorderlingen en meer.

Toegegeven, ze hebben het wel eens bij het verkeerde eind gehad de afgelopen dagen, maar hoop doet leven. En hoop is er zeker. Zo durven beide presentatoren van Tokio Vandaag er wel wat om te verwedden dat zowel het baanwielrennen als de hockeyfinale vrijdag gouden plakken opleveren.

Verder is de hoop gevestigd op de ooit in Zuidlaren neergestreken en in Leeuwarden opgebloeide Sifan Hassan. Ook wat betreft de superatlete durft het duo de stelling wel aan dat zij vrijdag op het hoogste podium belandt om vanaf daar uit volle borst het Wilhelmus mee te schallen. Hassan loopt de finale van de 1500 meter.

Valt er dan niets te treuren op dag 13 van de Olympische Spelen? O zeker wel. Een minder goede recensie krijgt Ferry Weertman, de lange afstandszwemmer en partner van ‘onze’ Ranomi Kromowidjojo. En was het niet veel beter geweest om Leonie van Vliet, tandarts te Leek, op te stellen in de 4x100 meter estafetteploeg?

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Tokio Vandaag
Video
menu