Goudhaantje Jeredy Hilterman van FC Emmen weet het zeker: 'Ik denk dat er weinig ploegen zijn in deze competitie die het ons écht moeilijk gaan maken'

Met zijn twee doelpunten tegen ADO Den Haag heeft Jeredy Hilterman zich aan kop van het topscorersklassement in de eerste divisie gemeld. Daarnaast bezorgde hij FC Emmen ook nog eens de eerste overwinning van het seizoen.

Jeredy Hilterman van FC Emmen viert feest na zijn winnende treffer tegen ADO Den Haag (1-2).

Jeredy Hilterman van FC Emmen viert feest na zijn winnende treffer tegen ADO Den Haag (1-2). Foto: Dijks Fotografie

‘Hi-Ha-Hilterman!’ Deze woorden galmden vrijdagavond een kwartier voor tijd door het Car Jeans Stadion van ADO Den Haag. De meegereisde supporters van FC Emmen waren uitzinnig nadat Jeredy Hilterman hun ploeg voor de tweede keer op voorsprong had gezet tegen de koploper van de eerste divisie. Hilterman, afgelopen zomer overgekomen van Jong FC Utrecht, liet het zich welgevallen. Hij spreidde zijn armen, nam het gejuich in ontvangst en legde het tafereel met een mobieltje vast.

Hilterman vestigt zich bovenin het topscorersklassement

Vorig seizoen maakte Hilterman in Utrechtse dienst negentien doelpunten in zesendertig wedstrijden. Dit seizoen staat de teller voor zijn nieuwe werkgever na drie wedstrijden alweer op drie treffers. Daarmee heeft zich zich bovenin het topscorersklassement van de eerste divisie genesteld. Alleen Max de Waal van Jong Ajax en Mitchy Ntelo van MVV houden vooralsnog gelijke tred met de spits van FC Emmen, wiens seizoen tot nu toe vooral gekenmerkt werd door gemiste kansen. Daar heeft hij nu verandering in aangebracht.

„Heerlijk!”, vindt Hilterman dat. „Ik ben hier natuurlijk om doelpunten te maken. Als ik ze mis word ik daar op afgerekend, net zoals een keeper op zijn fouten wordt afgerekend. Ik ben een perfectionist, dus baal ik van gemiste kansen. Vandaag was het eindelijk kassa. Het tweede doelpunt vond ik het mooiste. Een mooie pass van Rui (Mendes, red.), precies over de verdedigers heen. Ik schatte in dat de keeper erop gokte dat ik de bal zou terugleggen of tegendraads in de verre hoek zou koppen en kopte hem daarom in de korte hoek.”

Jeredy Hilterman: ‘Wij zijn zelf onze grootste tegenstander’

Een goede keuze. Die keeper, Luuk Koopmans, leek verrast en kwam er niet aan te pas. Zodoende kopte Hilterman zijn ploeg op een 1-2 voorsprong, die in het restant van de wedstrijd niet meer uit handen werd gegeven. FC Emmen klom daardoor van de 16de naar de 10de plek en de achterstand op koploper Roda JC bedraagt ‘slechts’ twee punten. „We hebben nu ons enige verlies en gelijkspel van dit seizoen al achter rug”, aldus Hilterman, met een veelzeggende glimlach op zijn gezicht. „Laten we het in ieder geval hopen.”

FC Emmen zat volgens hem tot nu toe in een fase waarin het spel naar behoren was, maar het geluk nog ontbrak. „Vorige week ook, tegen FC Eindhoven. Onze kansen gingen er net niet in en zij scoorden via een van richting veranderd schot. Als je die wedstrijd honderd keer speelt, win je ‘m negenennegentig keer.” Met de eerste zege op zak, trekt Hilterman vol vertrouwen een conclusie. „Ik denk dat er weinig ploegen zijn in deze competitie die het ons écht moeilijk gaan maken. Wij zijn zelf onze grootste tegenstander.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen
FC Emmen
menu