Groningen aangewezen als speelstad FIBA Europe Cup, Donar geniet thuisvoordeel in strijd om ticket hoofdfase toernooi

Aanvoerder Thomas Koenis van Donar, hier op weg naar de basket tegen Keravnos uit Cyprus, is er ook dit seizoen weer bij. Foto: Corné Sparidaens

De basketballers van Donar mogen eind september in eigen huis een ticket voor het hoofdtoernooi van de FIBA Europe Cup zien te veroveren. Groningen is aangewezen als speellocatie voor groep A.

Het betekent dat basketbaltempel Martiniplaza het decor vormt voor de strijd van het kwalificatietoernooi. Op 28 september beginnen KK Kumanovo uit Noord-Macedonië en Swans Gmunden uit Oostenrijk aan hun kwartfinale. Donar, het Portugese Benfica en CSO Voluntari uit Roemenië zijn rechtstreeks geplaatst voor de halve finale. Uiteindelijk gaat er maar één van de vijf ploegen die in Groningen hun opwachting maken naar de hoofdfase van het Europese toernooi.

Bubbels

De kwalificatiewedstrijden worden net als vorig seizoen in coronavrije bubbels afgewerkt, waar Groningen er dus één van is. Donar bracht in samenwerking met de gemeente Groningen, het Ministerie van VWS, NH Hotels en Martiniplaza met succes een bid uit bij de Europese basketbalkoepel om als speelstad te mogen fungeren. Nadere details met betrekking tot de wedstrijden en de wijze van toegang voor het publiek worden nog uitgewerkt.

Nieuws

Meest gelezen

menu