Groninger Chris Huizinga en Friezin Antoinette de Jong langer bij top-schaatsteam Jumbo-Visma

Chris Huizinga in Thialf. Foto Neeke Smit

De Groningse schaatser Chris Huizinga heeft een nieuw tweejarig contract getekend bij Jumbo-Visma. Dat deed ook Antoinette de Jong.

Huizinga wist het afgelopen seizoen opnieuw een flink aantal persoonlijke records te noteren. Zo snelde de 22-jarige schaatser Calgary onder meer naar een tijd van 3.42,03 (was 3.42,85) op de 3000 meter. Een week later haalde hij in de Olympic Oval twee seconden van zijn eigen toptijd op de 1500 meter af: 1.44,60 (was 1.46,62). Bij het NK allround finishte Huizinga als vierde.

Blij

,,Ik ben blij met de contractverlenging en het vertrouwen dat ik krijg van mijn coach Jac Orie’’, zegt Huizinga. ,,Ik ben ervan overtuigd dat ik nog veel kan leren. Het is jammer dat Douwe (de Vries, red.) gestopt is, maar met de komst van Marcel (Bosker, red.) hebben we ook volgend seizoen weer een ijzersterke allroundploeg staan.’’

Mooi slot

Friezin Antoinette de Jong (25) zorgde begin maart voor een mooi slot van haar iets wat tegenvallende tweede seizoen bij de ploeg door in Hamar een bronzen medaille te veroveren bij het WK allround. Op de Team Pursuit wist ze bij de WK afstanden zilver te pakken, nadat ze een maand eerder bij de EK afstanden samen met Melissa Wijfje en Ireen Wüst goud had gewonnen op dat onderdeel. Eind januari werd De Jong voor de tweede keer in haar loopbaan Nederlands kampioen allround.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu