Het Groningse Lycurgus speelt in Moskou tegen het Roemeense Arcada Galatit in achtste finale volleybal CEV Cup

Lycurgus-speler Hossein Ghanbari (links) tikt de bal over het net tegen Amriswil in het Europacupsduel. Foto Archief/Jan Kanning

Amysoft Lycurgus treft woensdag 16 december op het Roemeense CSM Arcada Galatit in de Europese strijd om de CEV-Cup.

Vanwege de coronacrisis wordt het duel in de achtste finale in Moskou gespeeld. Arcada Galatit, met de Nederlander Niels Klapwijk in de gelederen, versloeg in de zestiende finale het Bulgaarse Montana volley. Vorige week woensdag won het Roemeense team thuis met 3-0. Dinsdagavond werden de Bulgaren uit met 3-2 verslagen.

Landskampioen

Klapwijk was met 28 punten de grote uitblinker in de return. Arcada Galati werd de afgelopen twee jaar landskampioen. In 2017 won het team zowel de beker als de Supercup. Sinds 2016 spelen de Roemenen Europees, waarvan de afgelopen twee jaar in de voorronde van de Champions League. De poulefase werd daarin nog nooit gehaald door de ploeg uit Galati, liggend aan de Donau.

Diverse selectie

De zestienkoppige selectie van Arcada Galati is divers. Zij bestaat uit zeven Roemenen, twee spelers uit Servië en Moldavië, iemand van de Bahama’s, een Nederlander, een Kroaat, een Amerikaan en een Rus. Middenman Vasile Talpa is 2.16 meter lang. Een andere bekende is passer-loper Mihajlo Stankovic. De Serviër stond vorig jaar bij Montpellier, waar Lycurgus begin dit jaar tegen speelde, onder contract.

Het duel tegen Arcada Galati begint 16 december om 16 uur lokale tijd en 14 uur Nederlandse tijd in de Dynamo Volleybal Arena in Moskou.

Nieuws

Meest gelezen

menu