Groningse kickbokster Sarèl de Jong verdedigt wereldtitel in Alkmaar: Ik ga mijn eigen spel spelen

36 Km Sarèl de Jong met haar trainer Denis van der Giessen. Foto: Jan Kanning

Meervoudig wereldkampioen kickboksen Sarèl de Jong uit Meedhuizen gaat haar beide Enfusion-titels verdedigen.

De 24-jarige Groningse, die door de coronacrisis het afgelopen jaar zeker zes gevechten aan haar neus voorbij zag gaan, stapt zaterdag in Alkmaar in de ring tegen de Duitse Aylina Engel. De Jong wil haar wereldtitel in de klasse tot 61 kilogram behouden. ,,Ik heb nooit tegen haar gevochten en weet niet veel van haar resultaten. Ze is ongeveer van mijn leeftijd en natuurlijk een vechtster uit de A-klasse. Dus ze kan wel wat. Mijn trainer Denis van der Giessen heeft al wat beelden van haar bekeken. Maar ik ga weer mijn eigen spel spelen.”

Wedstrijdritme

De Jong is niet bang voor een gebrek aan wedstrijdritme. ,,Want dat geldt ook voor haar. Zij zal ook wel zenuwachtig zijn. Conditioneel ben ik goed. Ik heb de afgelopen maanden goed door kunnen trainen, onder meer in Duitsland toen het hier door corona niet kon. Ik sparde tegen een goede Duitse meid.”

Martiniplaza

Ze is blij dat ze op 21 november een thuiswedstrijd kan vechten in Martiniplaza tegen de Duitse Michaela Michl. De Jong verdedigt daar haar Enfusion-titel onder -64 kilogram. ,,Ik zou eerst tegen haar vechten in Wuppertal, maar dat kon daar wegens corona niet doorgaan. Ik ben blij dat ik straks weer voor eigen publiek in actie kan komen. Ook al mogen er niet zoveel toeschouwers naar binnen. Maar dat is niet anders.”

Nieuws

Meest gelezen

menu