Grote politiemacht beveiligt duel Mannschaft

Grote politiemacht beveiligt duel Mannschaft ANP

Een grote politiemacht is in Berlijn op de been om het oefenduel van het Duits voetbalelftal tegen Engeland, dat om 20.45 uur begint, te beveiligen. Woordvoerder Stefan Redlich vertelde zaterdagmiddag dat er ongeveer 1500 man zijn opgeroepen. Bijna een kwart van de agenten is afkomstig uit omringende bondsstaten.

De toeschouwers zijn opgeroepen vroeg te komen omdat er streng zal worden gecontroleerd. Voordat de poorten opengaan wordt het olympisch stadion nog eens grondig onderzocht met behulp van honden die gespecialiseerd zijn in het opsporen van explosieven.

Volgens Redlich zijn er geen aanwijzingen voor een aanslag in de stad. Het is voor het eerst dat 'die Mannschaft' in actie komt na het drama in Parijs op 13 november. Tijdens de testwedstrijd tegen Frankrijk bliezen zelfmoordterroristen zich buiten het Stade de France op. Ze slaagden er niet in binnen te komen. Vier dagen later werd de confrontatie met Oranje in Hannover op het laatste moment afgeblazen uit veiligheidsoverwegingen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu