Grote wens gaat in vervulling: tophandbalster Lois Abbingh verlost uit isolement en mag van club Rostov-Don terug naar Nederland

Lois Abbingh mag eindelijk naar huis.

Tophandbalster Lois Abbingh komt terug naar Nederland. Daarvoor heeft de geboren Groningse van haar Russische club Rostov-Don toestemming gekregen.

Doordat ook in Rusland het corona-virus steeds meer toeslaat, liggen de trainingen bij de club en de handbalcompetite al enige tijd stil. Abbingh (27), die in Rostov na veertien dagen quarantaine alleen naar buiten mocht om boodschappen te doen, had haar club om toestemming gevraagd om naar huis terug te keren. Omdat het niet de verwachting is dat er in Rusland nog gespeeld gaat worden, is die toestemming tot de grote vreugde van de oud-speelster van onder meer E & O in Emmen er nu gekomen.

Schiphol

Het is de bedoeling dat de veelvoudig international, die Nederland tegen Spanje met een beslissende strafworp naar de wereldtitel schoot, zondag op Schiphol arriveert. Abbingh liet eerder weten naar hereniging met haar vriend en familie in Emmen te verlangen.

Omdat er bij de club Rostov-Don niet meer getraind mocht worden en ook de competitie gestopt is, speelde het leven van Abbingh zich grotendeels binnen de muren van haar appartement af. ,,Ik heb niet heel veel te doen. Het is in Rusland allemaal nog strenger geworden’’ liet ze eerder weten.

Zweedse thrillers

En: ,,Gelukkig heb ik een groot appartement, waar ik beetje aan krachttraining kan doen. Nee, ik ga geen rondjes lopen. Dat zouden de buren niet zo fijn vinden, haha. Verder slaap ik wat langer, studeer ik en kijk ik naar Netflix. Russische tv kijk ik niet, want ik kan geen Russisch. Verder lees ik, vooral Zweedse thrillers.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu