Guardado enkele weken uitgeschakeld

Guardado enkele weken uitgeschakeld ANP

PSV'er Andrés Guardado staat enkele weken aan de kant door een hamstringblessure. De club heeft dat dinsdag bekendgemaakt over het onderzoek naar de kwetsuur.

De Mexicaan viel zaterdag uit tijdens het eredivisieduel met De Graafschap (4-2) nadat hij met een uiterste inspanning had geprobeerd een bal te controleren. De Mexicaan liep daarbij een verrekking aan de hamstrings op.

Guardado werkt individueel aan zijn herstel. Het is moeilijk te voorspellen of hij op tijd fit is voor de belangrijke thuiswedstrijd in de achtste finale van de Champions League tegen Atlético Madrid op 24 februari. In de eredivisie speelt PSV de komende weken achtereenvolgens tegen FC Utrecht (uit), NEC (uit) en Heracles (thuis).

Aderlating

De blessure van Guardado is een aderlating voor PSV. De international heeft in de eredivisie de meeste assists op zijn naam. Als aangever was de middenvelder betrokken bij acht doelpunten van PSV.

Eerder dit seizoen stond de Mexicaan een paar wedstrijden aan de kant wegens een knieblessure. Zonder Guardado liep PSV bij Heracles Almelo tegen de enige competitienederlaag van dit seizoen aan.

Met Marco van Ginkel heeft PSV maandagavond kort voor het verstrijken van de transferdeadline een mogelijke vervanger van Guardado in huis gehaald. De middenvelder wordt voor een half jaar gehuurd van Chelsea, maar dat heeft volgens technisch manager Marcel Brands niets te maken met de blessure van de Mexicaanse aanjager. Van Ginkel stond als langer op het verlanglijstje van PSV. De tweevoudig international van het Nederlands elftal trainde dinsdag al direct mee met zijn nieuwe club.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu