Guardado inzetbaar tegen Atlético

Guardado inzetbaar tegen Atlético ANP

PSV-middenvelder Andrés Guardado heeft de trainingen op maandag en dinsdag goed doorstaan en is woensdagavond inzetbaar tegen Atlético Madrid. Trainer Phillip Cocu heeft dat dinsdag gezegd op de persconferentie over het thuisduel in de achtste finale van de Champions League.

Guardado stond sinds eind januari aan de kant wegens een hamstringblessure. "Ik ben blij dat Andrés weer heeft getraind. Het is goed gegaan. Hij is fit en inzetbaar’’, aldus Cocu. "Andrés is een hele belangrijke speler voor onze ploeg, niet alleen vanwege zijn kwaliteit maar ook door zijn persoonlijkheid. Hij is een voorbeeld van een speler die ook veel effect heeft op anderen.’’

Of de Mexicaan in de basis staat, wilde de trainer niet kwijt. "Hoe we gaan starten en met wie zeg ik nooit. Nu al helemaal niet. We wegen de risico’s met spelers die terugkomen van een blessure altijd af met de medische staf. Je probeert zo goed mogelijk te testen maar 100 procent zekerheid heb je natuurlijk nooit. Het is natuurlijk een belangrijke wedstrijd maar er volgen nog heel veel belangrijke wedstrijden. Een té groot risico willen we niet nemen’’, reageerde de trainer op vragen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu