Guardiola wordt trainer van Manchester City

Guardiola wordt trainer van Manchester City ANP

Pep Guardiola wordt de nieuwe trainer van Manchester City. De Spanjaard, die zijn contract bij Bayern München niet wilde verlengen omdat hij toe was aan een nieuw avontuur, volgt bij de Engelse club Manuel Pellegrini op. De Chileen is er dan drie jaar werkzaam geweest. Guardiola heeft bij City ook een verbintenis voor drie seizoenen ondertekend. Hij begint op 1 juli.

Manchester City bracht het nieuws zelf naar buiten. ,,Uit respect voor Manuel Pellegrini en de spelers wil de club dit nu bekendmaken om een onnodige hausse aan speculaties voor te zijn'', verklaarde het bestuur op de website. ,,Manuel, die volledig achter het besluit tot deze communicatie staat, is op en top gefocust zijn doelstellingen voor de rest van het seizoen te halen. Hij houdt het respect en de beloofde steun van allen die betrokken zijn bij de leiding van de club.''

Pellegrini, die in het verleden onder meer ook River Plate, Real Madrid en Málaga onder zijn hoede had, werd met Manchester City in 2014 Engels kampioen. Dat seizoen won hij ook de League Cup. De erelijst van Guardiola als trainer is langer. Hij hielp FC Barcelona onder meer driemaal aan de Spaanse titel en twee keer aan winst in de Champions League. In dienst van Bayern ging dat succes door met de DFB-beker en tweemaal het Duits landskampioenschap. Naar verwachting sluit hij in de Bundesliga af met een derde titel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu