Guus Hiddink verliest dan toch een keer met Chelsea

Abdul Rahman Baba van Chelsea aan de bal. FOTO AFP/MIGUEL MEDINA

Guus Hiddink heeft voor het eerst een wedstrijd verloren met Chelsea sinds hij twee maanden terug Jose Mourinho opvolgde. Paris Saint-Germain was in eigen huis met 2-1 te sterk en verschafte zichzelf een prima uitgangspositie voor de kwartfinale van de Champions League.

Guus Hiddink heeft voor het eerst een wedstrijd verloren met Chelsea sinds hij twee maanden terug Jose Mourinho opvolgde. Paris Saint-Germain was in eigen huis met 2-1 te sterk en verschafte zichzelf een prima uitgangspositie voor de kwartfinale van de Champions League.

Daar zat de Nederlandse coach dan toch maar weer. Op de bank van het Parc des Princes tijdens een wedstrijd in de belangrijkste competitie van Europa. Vaak in de dug-out, soms staand aan de zijlijn met de handen over elkaar.

Hij voelt zich bij Chelsea weer echt trainer. Wie hem zo ziet, denkt al bijna niet meer aan zijn volledig mislukte periode bij het Nederlands elftal.

Plezier
Nee, sinds Hiddink in Londen neerstreek, kunnen de spelers van Chelsea weer ademhalen. Spelen met meer plezier in ieder geval. Met de volledig opgeleefde spits Diego Costa, die dinsdag overigens onzichtbaar bleef, als beste voorbeeld. Liep de tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaan onder Mourinho als een soort gefrustreerde kooivechter op het veld, inmiddels valt hij vooral op door zijn doelpunten. En wat te denken van de Braziliaan Willian? Ook hij is helemaal opgeleefd onder Hiddink.

Hiddink verloor sinds zijn aanstelling, zo'n twee maanden geleden, nog geen wedstrijd. Tot dinsdagavond in het Parc des Princes dus. Chelsea kwam op achterstand nadat Zlatan Ibrahimovic een vrije trap met een beetje geluk via John Obi Mikel binnenschoot. Maar vlak voor rust maakte diezelfde Mikel uit een corner van Willian de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd besliste invaller Edinson Cavani de wedstrijd.

Goed op weg
Paris Saint-Germain is al bijna kampioen van Frankrijk en 22 wedstrijden achter elkaar ongeslagen. Het verloor dit seizoen pas één keer, alleen op bezoek bij Real Madrid in de groepsfase van de Champions League. Ook tegen Chelsea was het veruit de betere ploeg.

Hiddinks mannen leken lang op weg om met een kostbaar gelijkspel uit Frankrijk te vertrekken. De Belgische keeper Thibaut Courtois redde een paar keer knap. Verdedigers Gary Cahill en Branislav Ivanovic gooiden letterlijk en figuurlijk hun lichaam in de strijd om een tweede tegengoal te voorkomen. Dat lukte dus niet vanwege de knal waarmee Cavani doelman Courtois kansloos liet. Desondanks mag Hiddink blijven hopen op een plek in de kwartfinale; 1-0 thuis is tijdens de return op 9 maart genoeg.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu