Michaël Heylen houdt na zijn terugkeer bij FC Emmen voornamelijk de bank warm. 'Ik had gehoopt op iets meer speelminuten'

Michaël Heylen bracht zijn tijd bij FC Emmen dit seizoen voornamelijk door op de bank. Daar had hij zich wel iets anders bij voorgesteld toen hij afgelopen zomer Sparta Rotterdam verruilde voor een terugkeer in Drenthe.

Michaël Heylen tijdens zijn eerste periode als speler van FC Emmen. Dit seizoen is hij voornamelijk bankzitter bij de ploeg van Dick Lukkien.

Michaël Heylen tijdens zijn eerste periode als speler van FC Emmen. Dit seizoen is hij voornamelijk bankzitter bij de ploeg van Dick Lukkien. Foto: Jaspar Moulijn

„Het zal niet gemakkelijk worden, maar ik heb er zin in.” Dat zei Michaël Heylen begin juli over de concurrentiestrijd met Miguel Araujo en Jeroen Veldmate, vlak nadat hij bij het trainingskamp in het Overijsselse Delden aan zijn tweede termijn bij FC Emmen was begonnen. Hoewel hij altijd monter oogt, lijkt het lachen hem enigszins te zijn vergaan. De 28-jarige Belg, geboren in Wommelgem, viel dit seizoen vier keer in en speelde tot nu toe in totaal slechts 24 minuten. Hij lijkt de concurrentiestrijd te hebben verloren.

Heylen: ‘Gehoopt op iets meer speelminuten’