Handballers E & O krijgen Bevo 2 thuis in Emmen laat op de knieën: 31-26

De goed spelende cirkelspeler Geert Herm de Goeijen van E & O (midden) wordt op de huid gezeten door Luuk Santing (nummer 7) en Melle van Katwijk van Bevo 2. Foto: Boudewijn Benting

De handballers van Oosting E & O wonnen zaterdagavond thuis in Emmen in hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 31-26 van Bevo 2.

Die overigens verdiende zege van de Emmenaren tegen de bezoekers uit het Limburgse Panningen kwam minder eenvoudig tot stand dan de uitslag doet vermoeden. E & O was weliswaar bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar kon Bevo lang niet echt van zich afschudden.

Te slordig

Daarvoor speelde de thuisploeg lang te slordig, waarbij te veel balverlies werd geleden en grote kansen werden gemist. Dat stelde Bevo 2, dat met een veel kleinere selectie in de zaal verscheen, in staat om de achterstand beperkt te houden of zelfs een aantal keren gelijk te maken. E & O-coach Annelies Smeets, die als eindverantwoordelijke in de eredivisie debuteerde, vond dat haar team - een uitzondering daargelaten - zich niet voor 100 procent gaf.

Tijdstraffen

Bij rust stond E & O met 15-13 voor, maar ook in de tweede helft kon de ploeg geen afstand nemen. Daarbij hielp het niet dat E & O tegen tijdstraffen aanliep, waarvan enkele onbegrijpelijk waren. De thuisploeg stond soms met maar vier veldspelers in het veld, waardoor Bevo scorend kon profiteren.

Daarbij verprutste E & O een aantal grote kansen. De Bevo-keeper redde een aantal keren en ook lat en paal kwamen de gasten, zelfs twee keer achter elkaar, op wonderbaarlijke wijze te hulp.

Tempo niet meer bijbenen

Zo’n tien minuten voor tijd kon Bevo het tempo van E & O echter niet meer bijbenen. De Emmenaren profiteerden meer en meer van Limburgs balverlies en gemiste kansen, en liepen onder meer via fast-breaks verder uit. Met tot gevolg een alsnog ruime 31-26 op het scorebord in de sporthal, waarin de supporters zich aan strenge corona-maatregelen moesten houden.

Volgend weekeinde wacht in een uitduel Houten, de club van oud-E & O-coach Freek Gielen.

Nieuws

Meest gelezen

menu