Handballers van E & O uit Emmen zijn in uitduel niet opgewassen tegen koploper Houten van hun oud-coach Freek Gielen en verliezen met 40-31

Emiel Wehkamp van E & O in de aanval. Foto Boudewijn Benting

De handballers van Oosting E & O moesten hun meerdere erkennen in Houten, dat na de 40-31 zege aan kop gaat van de eredivisie.

De Emmenaren moesten in het uitduel tegen het team van hun vroegere coach Freek Gielen even op gang komen. Houten, dat eveneens oud-E & O-speler Dennis Vesters in de gelederen had, was vanaf het begin de bovenliggende partij. De bezoekers keken al snel tegen een 11-3 achterstand aan.

E & O kan ook knokken

Daarna lieten de spelers van de Deense coach Hendrik Bergholt zien ook te kunnen knokken. E & O kwam terug tot 14-9, maar bleek niet opgewassen tegen het aanvalsgeweld van Houten, dat bij rust met 19-11 voorstond.

Overwinning Houtern komt niet meer in gevaar

In de tweede helft draaide de thuisploeg aanvankelijk de gaskraan weer open, waarbij E & O met 30-16 achterkwam. De nakende overwinning van Houten kwam echter niet meer in gevaar, maar de Emmenaren wisten de stand nog wel een voor hen wat beter aanzien te geven. E & O blijft zesde in de stand.

Nieuws

menu