Handballers E&O Emmen zijn weer volop aan het trainen (lees wie er na de zomer in het team spelen)

Training E&O. Foto: Oosting E&O

Handbalvereniging E&O uit Emmen heeft bekendgemaakt welke spelers er na de zomer in het eerste team blijft spelen, dan wel stoppen. Ook keren drie spelers na afwezigheid van twee seizoenen terug.

De heren hebben maandagavond onder aanvoering van de nieuwe trainster Annelies Smeets de trainingen hervat. Omdat door de overheid binnen trainen nog niet is toegestaan, wijken de spelers daarvoor uit naar het door handbalvereniging HVC uit Barger-Compascuum beschikbaar gestelde beachhandbalveld.

Deze spelers hebben hun contract verlengd

Daniel van der Ham, Calvin van der Scheer, Brent Riksten, Joost Verjans, Michael Wennink, Jens Flos, Koen Schoemaker, Wouter Sijpkes, Rick Wielage en aanvoerder Daan Molenbroek hebben hun contract verlengd.

Deze spelers vertrekken

Voor Kilian Tubben, Marnick Houwen, Lex Baas en keeper Bart Engels komt er geen nieuw handbalseizoen. Zij stoppen en hangen de handbalschoenen voorlopig aan de wilgen.

Deze spelers keren terug

Drie oud-spelers keren na twee seizoenen terug in de Emmer formatie: opbouwer Peter Woelders en de cirkelspelers Jim Zengerink en Emiel Wehkamp.

En dit is de nieuwe aanwinst:

De 17-jarige Morris Kippers maakt het aankomende seizoen de definitieve overstap naar E&O. De Hengelose jeugdinternational komt over van Olympia Hengelo. Kippers speelde de afgelopen competitie nog bij de A-junioren van Olympia, maar hij had al een zogeheten tweede speelrecht in Emmen. De rechterhoekspeler zit vanaf zijn vijftiende intern op de handbalacademie op Papendal.

Competitie start in tweede weekend van september

De competitiestart staat voorlopig gepland voor het tweede weekend van september. De heren nemen het dan thuis op tegen Bevo 2. Een week later staat de eerste uitwedstrijd op het programma. In Houten wacht dan de confrontatie met oud-trainer Freek Gielen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu