Handballers Hurry-Up uit Zwartemeer strijden al in september om Nederlandse titel

Aanvoerder Ronald Suelmann (links) kan met Hurry-Up in september volop aan de bak. Foto Archief/Boudewijn Benting

De handballers JD Techniek Hurry-Up uit Zwartemeer beginnen al op zaterdag 5 september met de play-offs om de Nederlandse titel.

Dan is in eigen huis Volendam de eerste tegenstander. Aan de play-offs om de vaderlandse titel doen alle vijf Nederlandse teams mee die in de grensoverschrijdende BeNe-League uitkomen. Normaal worden de play-offs pas na afloop van de BeNe-League gespeeld, maar nu is door het Nederlands Handbal Verbond (NHV) besloten ze naar voren te halen.

Uitstel

Aanleiding is het uitstel van de start van de BeNe-League, waarin behalve Hurry-Up, Lions, Bevo, Aalsmeer en Volendam ook zes Belgische teams uitkomen. Die competitie zou eerst begin september beginnen, maar dat kon vanwege het toenemend aantal corona-besmettingen in België niet doorgaan. Nu is het de bedoeling dat de BeNe-League op 10 oktober van start gaat, al blijft dat uiterst onzeker.

Omdat de vijf Nederlandse clubs niet nog langer willen wachten om te beginnen met handballen, stelden ze voor om in september de play-offs te spelen om het Nederlands kampioenschap. Dat voorstel is door het NHV overgenomen.

Zelf beslissen

,,Die play-offs hebben niets met de BeNe-League te maken, dus daar kan de Nederlandse bond zelf over beslissen’’, zegt Manuel Kremer, manager en assistent-trainer van Hurry-Up. Hij was namens de Drenten betrokken bij het overleg van de Nederlandse clubs met vertegenwoordigers van het NHV. ,,We spelen in september eerst vijf play-off-wedstrijden en na afloop van de BeNe-League nog drie. De nummers één en twee van de play-offs spelen daarna tegen elkaar een ‘best of three’ om de Nederlandse titel.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu