Handballers Hurry-Up winnen in regelrechte kraker van Volendam in play-offs om de Nederlandse titel

Ronald Suelmann na zijn winnende treffer tegen Volendam. Foto Boudewijn Benting

De handballers van JD Techniek Hurry-Up boekten zaterdagavond in een regelrechte thriller een 27-26 overwinning op Volendam in Zwartemeer.

Daarmee pakten de Drenten in eigen huis belangrijke punten in hun eerste wedstrijd in de play-offs om de Nederlandse titel, waaraan verder nog Lions, Bevo en Aalsmeer meedoen. Dat de sporthal door coronamaatregelen maar met 140 thuissupporters was gevuld, viel hoe spannerder het duel werd steeds minder op.

Op de banken

In de slotfase stond iedereen op de banken toen Hurry-Up eerst op een 27-26 voorsprong kwam en Volendam daarna in de slotseconden niet meer de gelijkmaker kon scoren. Van de laatste twee schoten van de bezoekers smoorde de eerste in de Drentse defensie en de tweede ging hoog over. Meteen daarna klonk het eindsignaal en sprongen de Hurry-Up-spelers elkaar van blijdschap in de armen.

Gedreven thuisploeg

Het publiek, vanwie de meeste supporters de wedstrijd thuis via een livestream moesten volgen, kreeg een gedreven thuisploeg te zien. Niet alles ging goed, maar er werd geknokt voor elke bal. Typerend was de manier waarop cirkelspeler Dragan Vrgoc bij de stand van 26-26 voor Hurry-Up de bal veroverde. Volendam raakte de controle over de bal kwijt, waarna diverse spelers er liggend op de vloer naar doken. De meer dan 2 meter lange, oersterke Bosnische Kroaat was de winnaar en speelde liggend vanaf de grond de aanstormende Ronald Suelmann aan. Die ging in de fast-break op weg naar het Volendamse doel en schoot volkomen onhoudhaar de uiteindelijke winnende treffer binnen: 27-26.

Wedstrijd met drie gezichten

Coach Joop Fiege van Hurry-Up had een wedstrijd met drie gezichten gezien. Want de thuisploeg startte wat nerveus en onwennig en keek tegen een goed spelend Volendam op een gegeven moment tegen een 5-9 achterstand aan. Maar gaandeweg kwamen de Drenten beter in hun ritme, terwijl ze defensief meer grip op de Volendamse schutters kregen. En schoten die wel op het Hurry-Up-doel, dan was daar veelvuldig keeper Sven Hemmes met prachtige reddingen een sta in de weg.

Kantelde

Het duel kantelde en bij rust stond een 14-12 voorsprong op het scorebord. Hurry-Up had op dat moment controle en kwam met 21-17 zelfs vier doelpunten voor. Maar Volendam vocht zich terug en strafte fouten van Hurry-Up onmiddellijk af.

Coach Fiege zag zijn mannen in de aanval ballen verliezen door slordig of te gehaast spel, waarbij ook schoten op het doel niet altijd even slim werden genomen. Daardoor kroop Volendam weer dichterbij en kwam in de slotfase dus nog gelijk. Totdat Vrgoc en Suelmann uiteindelijk voor het winnende slotakkoord zorgden.

Nieuws

Meest gelezen

menu