Handbalsters van Oranje ontlopen in WK-poule veel sterke landen. Zweden is de sterkste tegenstander

De Nederlandse handbalvrouwen spelen in december op het WK in de poulefase tegen Zweden en twee nog onbekende landen uit Noord-Amerika en de Caraïben en Azië.

Lois Abbingh in actie voor het Nederlands team.

Lois Abbingh in actie voor het Nederlands team. Foto FRANCK FIFE

Dat heeft de loting uitgewezen. Het WK wordt van 2 tot en met 19 december gespeeld in Spanje. De namen van de twee nog onbekende landen worden bepaald op de kwalificatietoernooien die deze continenten nog plaats moeten vinden. De speelsteden van het WK zijn Castellón, Granollers, Llíria en Torrevieja.

Rechtstreeks geplaatst

Nederland is dankzij het behalen van de wereldtitel in 2019 was Nederland rechtstreeks geplaatst voor het WK. Ook was Oranje, met onder anderen de Groningse Lois Abbingh en Merel Freriks uit Emmen, bij de loting ingedeeld in pot 1. Daardoor worden in de poulfase sterke landen als olympisch kampioen Frankrijk, Rusland (olympisch zilver), Noorwegen (olympisch brons) en Spanje ontlopen.

Voor het eerst 32 landen

Aan het wereldkampioenschap nemen voor het eerst 32 landen deel. De eerste drie landen uit de acht poules plaatsen zich voor de hoofdronde. De beste twee landen per hoofdronde kwalificeren zich voor de kwartfinales. De halve finales worden gespeeld op 17 december, de finale staat gepland voor 19 december.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu